ANUNT IMPORTANT!

Avand in vedere recomandarile actuale de a lucra de acasa, in situatia in care aveti nevoie de asistenta tehnica la transferarea licentelor de pe un calculator pe altul, va rugam sa urmati pasii de mai jos pentru a beneficia de suport in cele mai bune conditii:
1️⃣ Trimiteti cererea dvs. de asistenta si numarul de telefon la care puteti fi contactat pe adresa: hotline@allbim.net. Un consultant va lua legatura cu dvs. imediat ce este disponibil.
2️⃣ Asigurati-va ca aveti instalata una din cele trei optiuni de software pentru accesul la distanta:
🔴 Allplan Teamviewer: se acceseaza din Allmenu - Service - Suport la distanta - Allplan Teamviewer
🔴 Teamviewer 13: neaparat versiunea 13, nu licente mai noi. Link download: https://www.teamviewer.com/en/download/previous-versions/
🔴 Anydesk: https://anydesk.com/en/downloads/windows

Va multumim pentru intelegere!
#allbimnet #allplan #support #workfromhome

Citeste si:

 

Webinar gratuit Blubeam Revu 18 martie: Standardizarea reviziilor de proiect in format digital

 

Ora: ora 1 p.m. ( ora locala a Romaniei)

Va invitam sa participati pe 18 martie la Webinarul gratuit despre Standardizarea reviziilor de proiect in format digital, intre orele 13:00-14:00, si sa aflati metodele de a imbunatati colaborarea interdisciplinara, de crestere a eficientei si de minimizare a riscurilor.

Veti afla sfaturi despre implementarea aspectelor de mai sus, si veti avea parte de o scurta introducere in principiile de standardizare a fluxului de lucru. De asemenea, se va prezenta modul de a eficientiza organizarea planselor PDF, ajutand in acest fel echipele de pe teren sa acceseze si sa navigheze mai rapid prin documentele de care au nevoie.

Webinarul se va tine in limba engleza.

Puteti descarca un trial de 30 de zile si sa va inregistrati la webinar urmand link-urile de mai jos.

Descarcare trial

Inregistrare la webinar

 

Scoala de vara 2020!

 

 

 

 

La Scoala de Vara participi la cursuri intensive 5 zile, poti obtine Certificarea de Utilizator Allplan Arhitectura/Inginerie sau SCIA Engineer si te distrezi la mare alaturi de alti peste 100 de studenti, seara la terasa sau la un volei/fotbal pe plaja!

Tot in aceasta perioada, iti poti forma o echipa ce studiaza alte specializari din domeniul constructiilor si impreuna sa dezvoltati cel mai bun proiect BIM, cu care sa va inscrieti in competitia The BIM Challenge.

Inscrie-te aici si rezerva-ti locul!

Detalii despre Scoala de Vara si The BIM Challenge pe www.bimchallenge.net

Register now

Webinar Visual Scripting

 

 

Data: Februarie 19, 2020

Ora: 4 p.m. (CET) ( ora 5 p.m. Bucuresti )

In acest webinar, specialiștii nostri Anja Neumann și Xinling Xu va vor oferi o introducere in Visual Scripting.

Visual Scripting este ideal pentru:

- modelarea parametrica a formelor complexe;

- crearea de obiecte personalizate utilizate in mod obișnuit  

- automatizarea fluxurilor de lucru

In locul invatarii unui limbaj de programare, Visual scripting va ajuta sa plasati coduri de program predefinite (noduri) in spatiul de lucru al ferestrei de visual scripting si conecteaza aceste noduri la zone de legatura predefinite.

Comparativ cu Previzualizarea tehnica, Allplan 2020 imbunatateste interfata utilizatorului, introduce noduri suplimentare si adauga mai multe exemple editate.

Inscrieri

Webinar Allplan Bridge

 

 

Data: 04.03.2020

Ora: 04:00 - 05:00 pm (CET) ( ora 5 p.m - 6 p.m. Bucuresti)

Prezentator : Gregor Štrekelj

 

Allplan Bridge 2020 prezintă:

Un singur model parametric pentru Geometrie, Analiza si Detaliere

Aflati totul despre noile caracteristici si despre modul in care puteti utiliza Allplan Bridge pentru proiectarea si mai eficienta a podurilor.

Imbunatatirea fluxurilor de lucru cu Allplan Bridge Solution!

Inscriere

Cursuri BIM cu aplicatii practice in Allplan Arhitectura

 

 

ALLBIM NET impreuna cu OAR Bucuresti va invita la o serie noua de cursuri.
Anul 2020 vine cu o noua idee de abordare a proiectarii BIM si o noua structura a cursurilor.

In perioada 30/31 ianuarie vom avea un curs intensiv de Initiere in lucrul BIM (8 ore) cu aplicatii practice in Allplan Arhitectura, urmat de module saptamanale (de cate 2 ore), in care puteti aprofunda notiuni avansate.
Locurile sunt limitate.
Va puteti inscrie completand acest formular:

Inscriere

 

 

Standarde BIM actuale si perspective – Conferinta la Facultatea de Constructii si Instalatii Iasi

 

Building Information Modeling este un mod de lucru interdisciplinar pe baza unui model 3D creat din informațiile aduse de fiecare specialist, ce susține colaborarea eficientă, responsabilitatea transparentă și economii în toate aspectele pe toată durata de viață a clădirii/ infrastructurii. Acest workshop prezinta modul de insusire a lucrului BIM in activitatea profesionala de zi cu zi, precum si care sunt limitarile BIM-ului la ora actuala.

Te asteptam pe 21 noiembrie la Facultatea de Constructii si Instalatii din Iasi. Participarea este gratuita.

Conferința Internațională

SOLUȚII PREFABRICATE DIN BETON ediția a III-a

“Organizația Patronală a Producătorilor de Prefabricate din Beton din România – organizează pe 7 noiembrie 2019,  a treia ediție a Conferinței Internaționale “Soluții prefabricate din beton” la București.

Gregor Strekelj,  de la Allplan Infrastructure GmbH ne va explica despre “Succesul aplicarii BIM Bridge - realitate sau dorinta?

Pentru participantii la conferinta avem o oferta speciala: 50 % reducere la achizitionarea modulului Planbar 2020 (modul pentru prefabricate, aditional software-ului Allplan), la completarea formularului de inscriere.

Agenda evenimentului o puteti gasi aici.

 

Conferinta SHARE X 2019

“Vă așteptăm la workshop-ul "The architect’s role in the BIM workflow", organizat pe 14 noiembrie la Hotelul Radisson Blu, în parteneriat cu Organizatia Arhitecților din Romania, Filiala București. În cadrul evenimentului vom face o revizuire cuprinzătoare a noilor perspective și roluri ale arhitectului în BIM.

Building Information Modeling este un mod de lucru interdisciplinar pe baza unui model 3D creat din informațiile aduse de fiecare specialist, ce susține colaborarea eficientă, responsabilitatea transparentă și economii în toate aspectele pe toată durata de viață a clădirii/ infrastructurii. Acest workshop prezinta modul de insusire a lucrului BIM in activitatea profesionala de zi cu zi, precum si care sunt limitarile BIM-ului la ora actuala.

Locurile sunt limitate, de aceea va rugam sa va inscrieti completand formularul

Ne vedem pe 14 noiembrie 2019 in Sala Merope 2, situata la mezaninul hotelului Radisson Blu incepand cu ora 15:20-17:20”

ALLBIM EDU

 

 

 

Data - 9 octombrie, la ora 12:30

Dragi studenti ai UAUIM, va invitam sa luati parte la lansarea cursurilor de Allplan Architecture si Lumion ce vor avea loc in laboratoarele BIM din Facultatea de Arhitectura si Facultatea de Arhitectura de Interior (Regina Elisabeta).
In cadrul evenimentului, ii vom premia pe studentii ce si-au obtinut Certificarile in semestrul II al anului trecut si la Scoala de Vara de la Constanta.
Tot pentru voi, avem cateva concursuri ce vor avea loc in acest an universitar.
Va rugam sa va inscrieti pe formularul de participare si va asteptam cu drag pe 9 octombrie, la ora 12:30 in Sala de Consiliu.
P.S. Gustarea de pranz o asiguram noi :)

Bridge Day - Conferinta Tehnica Internationala BIM

Data - 6 noiembrie 2019

Locatia - Amfiteatrul Anghel Saligny

Departamentul de Cai ferate, Drumuri si Poduri din cadrul CFDP, UTCB are placerea de a va invita la cea de-a doua Conferinta Tehnica Internationala BIM pentru poduri “Bridge Day”, ce va avea loc pe 6 noiembrie 2019 in Amfiteatrul Anghel Saligny.

In cadrul acestei conferinte se vor prezenta in avanpremiera solutii integrate de proiectare BIM 4D, project management si administrarea lucrarilor de infrastructura.
Speakerii sunt specialisti BIM internationali si proiectanti BIM din Romania, ce va vor aduce in atentie proiecte BIM implementate cu succes.

Participarea este gratuita. Intrucat locurile sunt limitate, va rugam sa va confirmati participarea completand acest formular pana la data de 20 octombrie 2019.

Ca participant la Conferinta Bridge Day, puteti achizitiona pe perioada Conferintei Pachete Allplan Engineering Building cu 50% reducere.

Vezi oferta

 

Atelier “Solutii software premergatoare calculului nZEB 2020”

19 iunie, orele 17:00-19:00

Anuala de Arhitectură vă aduce în prim plan un eveniment menit să susțină programul Arhitect_Antreprenor.

OAR București împreună cu ALLBIM NET organizează workshop-ul “Soluții software premergătoare calculului nZEB 2020” în data de 19 iunie, între 17:00-19:00 la sediul OAR București din strada Sfântul Constantin 32, București.

Trainerii ALLBIM NET vor prezenta punctual soluții BIM integrate pentru proiectarea și calculul eficienței energetice a noilor clădiri, obligatorii din 2020 conform Directivei UE 31/2010.

Din anul 2020 standardul nZEB va fi obligatoriu atât pentru clădirile private cât și pentru clădirile publice, conform Legii 372/art.14.

Agenda si inscrieri

Cursuri ALLBIM NET - 1-5 Iulie 2019

 

 

In perioada 1-5 iulie 2019, va invitam sa luati parte la Cursurile Allplan Arhitectura, Allplan Detaliere poduri, Allplan Detaliere Structuri si Allplan Instalatii, unde veti descoperi si invata sa utilizati functii noi si optimizate pentru proiectarea structurilor, ce dau posibilitatea echipelor mici sa livreze la timp proiecte de anvergura si complexe.

In baza parteneriatului traditional AICPS – ALLBIM NET, membrii organizatiei noastre beneficiaza de reducere de 40% din pretul cursului de 5 zile.

Accesati aici formularul pentru detalii si inscriere.

Formular de inscriere cursuri 1-5IULIE 2019

Al 13-lea Congres Mondial REHVA CLIMA 2019

ALLBIM NET participa in calitate de co-organizator al workshop-ului "The Business and Environmental Value of BIM" la cel mai important congres stiintific international din domeniul incalzirii, ventilatiei si aerului conditionat (HVAC), care va avea loc in perioada 26-29 mai in Romania .

Sub titlul "MEDIUL CONSTRUIT PENTRU SCHIMBARILE CLIMATICE", subiectele principale propuse pentru al 13-lea Congres CLIMA vor pune in discutie capacitatea cladirilor noi sau cladirilor renovate impreună cu sistemele lor tehnice, in special HVAC & S & R, pentru a contracara intr-o maniera eficienta din punct de vedere energetic schimbarile climatice, mentinand in interior un confort optim, simultan cu securitatea ocupanților.

In vederea sustinerii si implementarii sistemelor tehnice HVAC si a solutiilor complementare BIM, ALLBIM NET lanseaza oferte promotionale cu pachete configurate nevoilor fiecarei ramuri din domeniul constructiilor. 

Ofertele sunt valabile in perioada 23.052019 - 07.06. 2019

Program Congres

Oferte promotionale

A XXIX-a CONFERINŢĂ NAŢIONALĂ AICPS

 

ALLBIM NET participa in calitate de sponsor platinum la cea de-a XXIX-a conferinta AICPS.

Tema: Risc si consecinte in proiectarea structurilor

Invitaţi speciali din afara ţării, expoziţii, dezbateri, prezentări.

In calitate de sustinator activ al metodelor de lucru BIM, ALLBIM NET lanseaza oferte promotionale cu pachete dedicate inginerilor din domeniul constructilor.

Ofertele sunt valabile in perioada 23.052019 - 07.06. 2019

Program Conferinta 

Oferte promotionale

Incep inscrierile la cursurile CAD/BIM 2019

ALLBIM NET va invita sa va perfectionati prin Cursurile BIM/CAD specializate pe ramuri din industria constructiilor, ce se vor desfasura in principalele orase din tara.

Cursurile vor avea loc la inceputul anului 2019, dupa formarea grupelor pe baza informatiilor transmise prin acest formular.

Aceste cursuri au loc in mod curent in orasele cu centre universitare cu profil arhitectura/inginerie.

In cazul in care doriti sa urmati cursurile intr-un alt oras, vom urmari inscrierile pentru identificarea altor persoane ce l-au ales si va vom contacta pentru propunerea unei date la care instructorii nostri le pot sustine in locatia preferata de Dumneavoastra.

Accesati aici link-ul de inscriere la cursurile disponibile.

GEO5 2019 - module noi de stratigrafie si suport BIM

 

GEO5 2019 are multe noutati si imbunatatiri:

  • Introducerea coordonatelor GPS cu o conexiune directa la Google Maps
  • Export atat formate BIM IFC, cat si LandXML BIM 
  • Import de formate de testare in teren, inclusiv AGS, TXT, UNI, CPT, GEF ... 
  • Implementarea modelelor de defecte geologice specializate, eroziune si alunecari de teren 
  • Definitii de margine ale terenului 
  • Optimizare care suporta modele foarte mari 
  • Generarea mai rapida si imbunatatita a modelului geologic 

Si multe alte  imbunatatiri

Seminariile BIM ''Reusim impreuna''

ALLBIM NET impreuna cu partenerii sai te invita sa participi alaturi de specialistii in solutii BIM la seminarile “Reusim Impreuna” pentru a fi conectat la: 

Solutii software pentru procese BIM

Noutatile versiunilor lansate in acest sezon

Studii de caz, aplicabilitate si tendintestructuri moderne

Pornind de la premisa ca procesul BIM este un factor cheie care poate transforma provocarile in oportunitati si costurile in profit, seminariile isi propun sa creeze un cadru de discutii, dezbateri interesante si impartasirea experientelor si know-how-ului intre partile implicate in realizarea proiectului.

Audienta este formata din arhitecti, ingineri proiectare structuri, ingineri instalatori, ingineri proiectare infrastructura, cadre didactice si studenti.

Mai multe informatii

Incep cursurile de colaborare si modelare BIM

 

 

Avem placerea de a va invita sa va inscrieti la primele cursuri din aceasta toamna de colaborare si modelare BIM, prezentate la deschiderea seriei de Seminarii “Reusim impreuna” din Bucuresti, la UTCB.

Programul cursurilor poate fi consultat aici.

Orarul si lista completa a cursurilor, precum si procedura de inscriere, se afla pe www.cursuri-bim.ro

Locurile in sala sunt limitate, de aceea va rugam sa aplicati din timp pentru a va asigura participarea.

Turul Seminarului “Reusim impreuna” continua si in alte centre universitare din tara!

Daca doriti sa participati in mod gratuit la cursurile imediat urmatoare fiecarui Seminar din orasele selectate, o puteti face doar ca urmare a prezentei la eveniment. 

Formularul de inscriere si calendarul pot fi accesate aici.