ALLBIM NET furnizează soluții eficiente de software și asistență tehnică specializată de peste 25 de ani.

Suntem permanent dedicați să oferim clienților noștri Calitate, Valoare și Servicii profesioniste, așa cum confirmă și portofoliul nostru de clienți ce cuprinde peste 1000 de specialiști de succes din Industria Construcțiilor.

STIRI

NOU IN LUMION 8.3

Lumion 8.3 permite vizualizarea realistica a imaginilor cu SketchUp și Revit. Daca activati sincronizarea LiveSync, este ca si cum ati aduce la viata modelele SketchUp sau Revit.

Livesync pentru Lumion 8.3

Cu noul LiveSync, puteti seta in timp real o vizualizare a modelului dvs. SketchUp sau Revit. Schimbați forma modelului CAD si veti vedea cum aceste schimbari au loc in timp real, in spatiul plin de creativitate din Lumion.

  • Disponibil atât pentru Revit, cât și pentru Sketchup
  • Point-of-sincronizare
  • Utilizați materiale Lumion pe obiecte LiveSync
  • Sincronizarea și vizualizarea materialelor în timp real
  • Importarea automată a modelului în Lumion (nu este nevoie să importați separat un model)

Lumion 8.3 este disponibil acum ca upgrade gratuit pentru utilizatorii Lumion 8. Dacă aveți o licență validă Lumion 8, veți primi automat instrucțiunile de descărcare prin e-mail.

Sursa:lumion.com

ALLPLAN PREZINTA SOLUTIA BIM PENTRU MODELAREA PARAMETRICĂ A PODURILOR

• Crearea intuitiva si rapida a modelelor parametrice pentru poduri

 

 

München, 18 aprilie 2018

ALLPLAN, un furnizor international de solutii pentru modelarea BIM (Building Information Modeling}, introduce Allplan Bridge. Aceasta solutie a fost dezvoltata in mod special pentru modelarea parametrica a podurilor. Concentrarea s-a facut asupra cerintelor de detaliere a podurilor de beton si compozit, avand ca scop sustinerea intregului proces de proiectare, de la primul concept pana la planurile finale de executie. Datorită descrierii parametrice a modelului de pod, proiectarea podului este mai usoara, mai rapida si mai flexibila decat oricand.

Citeste mai mult...

 

ALLPLAN ANUNTA NOUA SOLUTIE BIM ALLPLAN 2018-1

 

 

• Utilizare optimizata

• Eficientizarea colaborarii

• Imbunatatirea performantei de lucru

München, 12 aprilie 2018 - ALLPLAN a lansat cea mai recenta versiune a solutiei BIM pentru arhitecți si ingineri. Noua versiune se concentreaza pe imbunatatirea randamentului de lucru al utilizatorilor si calitatea generala a designului.

Citeste mai mult ...

BLUEBEAM REVU 2018: RECONCEPUT PENTRU EFICIENTA MAXIMA

 

Articol publicat de Mark Williams / April 11, 2018

Solutia emblematica a solutiei Bluebeam aduce un nou echilibru intre utilizare si functionalitate.

Pasadena, CA (Aprilie 11, 2018) Bluebeam, Inc, dezvoltator de solutii inovatoare de tehnologie pentru industriile de arhitectura, inginerie si construcții (AEC), anunta lansarea Revu 2018, cu o noua interfata si imbunatatiri menite sa maximizeze productivitatea, raspunsul rapid al comenzilor, sprijinind in acelasi timp fluxurile de lucru existente.

Citeste mai mult ...

 

Allplan 2018 certificat pentru acuratetea calculului cantitatilor de catre TÜV SÜD pentru al doisprezecelea an consecutiv

- ALLPLAN este singurul furnizor de software din industria construcțiilor cu certificat pentru calculul cantitatilor

 

- Stabilirea unei soluții pentru planificarea fiabila a costurilor

München, 17 ianuarie 2018 - Pentru a douasprezecea oara, TÜV SÜD a premiat versiunea curenta Allplan 2018 cu marca de certificare a calitatii si funcționalitatii software-ului. Certificatul demonstreaza performanta ridicata a software-ului si conformitatea cu standardele aplicabile pentru managementul costurilor TAI cu softul NEVARIS.

"TÜV SÜD a confirmat, pentru a douasprezecea oara, ca Allplan este o solutie fiabila pentru planificarea eficientă a costurilor in colaborare cu NEVARIS. Suntem foarte mandri ca ALLPLAN este singura companie din industria construcțiilor care detine un certificat TÜV pentru funcționalitatea software" , spune Kevin Lea, vicepresedinte senior al Product Management la ALLPLAN.

Cu Allplan si software-ul NEVARIS pentru managementul costurilor TAI, arhitectii si inginerii pot efectua analize de costuri si pot face estimari precise pentru buget. Schimbul de date intre solutiile software permite determinarea cantitatilor grafice.

Sursa: https://www.allplan.com/

CALE LIBERA PENTRU BIM: ALLPLAN LE OFERA STUDENTILOR ACCESUL LA PROIECTAREA DIGITALA

 

 

• Realizarea proiectelor in echipa, mai flexibila ca oricand cu Allplan Share si Allplan Bimplus

• In plus fata de programul gratuit, nenumarate oportunitati de invatare BIM pentru studenți

Munich, 27 martie 2018 - Solutiile orientate spre colaborare si colaborarea stransa in fazele initiale de proiectare se numără printre cele mai importante aspecte ale gestionării proiectelor de construcții. Cu o versiune gratuita pentru studenți - Allplan Student 2018, ALLPLAN ofera viitorilor arhitecti si ingineri de constructii civile oportunitatea de a intra în lumea BIM. Pentru prima data, elevii pot experimenta beneficiile colaborarii bazate pe BIM cu Allplan Share. Pot lucra in acelasi proiect Allplan, din diferite locatii, acumuland experienta ideala pentru profesia aleasa.

Citeste mai mult...

 

UNStudio initiaza implementarea tech pentru a aduce arhitectura în "epoca iPhone"

    

Arhitectul olandez Ben van Berkel de la UNStudio a lansat UNSense, care va dezvolta tehnologii pentru a face cladirile mai sanatoase si orasele mai inteligente.

Noua companie va explora moduri in care industria arhitecturii si a constructiilor sa interactioneze cu tehnologii de ultima ora din alte sectoare.

"Traim in epoca iPhone, dar industria de arhitectura si constructii se afla inca in epoca Walkman", a declarat co-fondatorul UNStudio, Van Berkel.

"Daca te uiti, de exemplu, la ultimul model Tesla, are probabil cateva sute de senzori", a spus el publicatiei Dezeen. "Dar o cladire medie are probabil trei senzori".

Arhitectura "trebuie sa ajunga tehnologia din urma"

UNSense va funcționa separat de UNStudio, cu o structura distincta de finantare. Este situata intr-o cladire separata, la centrul tehnologic Freedom Lab Campus din Amsterdam.

Compania va angaja oameni de stiinta si programatori, colaborand cu neurologi, sociologi si economisti, pentru a explora modul în care tehnologia poate imbunatati interioarele, cladirile si orasele.

Postat de 

Sursa: https://www.dezeen.com/

Prefabricate din beton in arhitectura: Cum sa construiesti cu aceste materiale modulare și ieftine

 

Prefabricatele din beton sunt elemente folosite in principal pentru constructia peretilor. Ca si in cazul caramizilor, prefabricatele din beton sunt asezate unul peste altul si imbinate cu mortar, constand, in general, din ciment, nisip si apa. Prefabricatele  sunt goale in interior, pentru a permite umplerea lor cu bare de otel si mortar.

Aceste prefabricate se gasesc intr-o varietate de dimensiuni si texturi, de la suprafete netede traditionale pana la finisaje pliate sau brute, precum si elemente speciale pentru colturi sau pentru grinzi cu intariri longitudinale. Dimensiunile prefabricatelor variaza de la clasicul 8x8x16 inci (aproximativ 19x19x39 cm) destinat utilizarii structurale, pana la o dimensiune de 8x3,5x39 inci (aproximativ 19x9x39 cm) pentru peretii despartitori. Cum le putem incorpora creativ in proiectul nostru?

Desi primele prefabricate au fost fabricate manual, in zilele noastre ele sunt produse intr-un mod automat si se pot face mii de blocuri pe ora. Cu toate acestea, prin faptul ca nu necesita ardere, fiecare  bloc poate fi fabricat pe santier de catre lucratori necalificati.

In ceea ce priveste comportamentul sau termic, un perete din prefabricate  poate funcționa bine daca se iau masurile corespunzatoare. De exemplu, este esential sa se asigure in toate imbinarile plasarea corecta a mortarului, pentru a evita puntile termice. In plus, izolatoarele - cum ar fi EPS sau vata de sticla si polietilena ca bariera de vapori - pot fi incorporate in interiorul blocurilor pentru a fi utilizate ca tencuiala izolatoare exterioara.

Articol de Jose Tomas Franco

Sursa: https://www.archdaily.com/