ARHITECTURA SI INGINERIE - STIRI SI EVENIMENTE

Incep inscrierile la cursurile CAD/BIM 2019

ALLBIM NET va invita sa va perfectionati prin Cursurile BIM/CAD specializate pe ramuri din industria constructiilor, ce se vor desfasura in principalele orase din tara.

Cursurile vor avea loc la inceputul anului 2019, dupa formarea grupelor pe baza informatiilor transmise prin acest formular.

Aceste cursuri au loc in mod curent in orasele cu centre universitare cu profil arhitectura/inginerie.

In cazul in care doriti sa urmati cursurile intr-un alt oras, vom urmari inscrierile pentru identificarea altor persoane ce l-au ales si va vom contacta pentru propunerea unei date la care instructorii nostri le pot sustine in locatia preferata de Dumneavoastra.

Accesati aici link-ul de inscriere la cursuri.

GEO5 2019 - module noi de stratigrafie si suport BIM

 

GEO5 2019 are multe noutati si imbunatatiri:

 • Introducerea coordonatelor GPS cu o conexiune directa la Google Maps
 • Export atat formate BIM IFC, cat si LandXML BIM 
 • Import de formate de testare in teren, inclusiv AGS, TXT, UNI, CPT, GEF ... 
 • Implementarea modelelor de defecte geologice specializate, eroziune si alunecari de teren 
 • Definitii de margine ale terenului 
 • Optimizare care suporta modele foarte mari 
 • Generarea mai rapida si imbunatatita a modelului geologic 

Si multe alte  imbunatatiri

Seminariile BIM ''Reusim impreuna''

ALLBIM NET impreuna cu partenerii sai te invita sa participi alaturi de specialistii in solutii BIM la seminarile “Reusim Impreuna” pentru a fi conectat la: 

Solutii software pentru procese BIM

Noutatile versiunilor lansate in acest sezon

Studii de caz, aplicabilitate si tendintestructuri moderne

Pornind de la premisa ca procesul BIM este un factor cheie care poate transforma provocarile in oportunitati si costurile in profit, seminariile isi propun sa creeze un cadru de discutii, dezbateri interesante si impartasirea experientelor si know-how-ului intre partile implicate in realizarea proiectului.

Audienta este formata din arhitecti, ingineri proiectare structuri, ingineri instalatori, ingineri proiectare infrastructura, cadre didactice si studenti.

Mai multe informatii

Incep cursurile de colaborare si modelare BIM

 

 

Avem placerea de a va invita sa va inscrieti la primele cursuri din aceasta toamna de colaborare si modelare BIM, prezentate la deschiderea seriei de Seminarii “Reusim impreuna” din Bucuresti, la UTCB.

Programul cursurilor poate fi consultat aici.

Orarul si lista completa a cursurilor, precum si procedura de inscriere, se afla pe www.cursuri-bim.ro

Locurile in sala sunt limitate, de aceea va rugam sa aplicati din timp pentru a va asigura participarea.

Turul Seminarului “Reusim impreuna” continua si in alte centre universitare din tara!

Daca doriti sa participati in mod gratuit la cursurile imediat urmatoare fiecarui Seminar din orasele selectate, o puteti face doar ca urmare a prezentei la eveniment. 

Formularul de inscriere si calendarul pot fi accesate aici.

 

Oferta de migrare la Allplan Arhitectura

 

 

 

Profita de avantajele imbatabile ale licentelor perpetue de Allplan Arhitectura!

Ai 30% discount pentru migrarea de la software-ul tau actual, doar pana pe 15 octombrie 2018.

Mai mult, la această promoție aveti preturi preferentiale la Lumion si Bluebeam Revu!

Mai multe informatii

 

 

 

Webinar Bluebeam - Tablouri de bord digitale pentru eficienta proiectului

 

DATA / ORA

Sep 27

8:00 PM - 9:00 PM EEST

Tablourile de bord digitale sunt bine organizate si paginile cu hyperlink-uri intuitive permit membrilor echipei sa acceseze rapid informatii relevante despre proiect, dintr-o locatie centralizata, imbunatatind eficienta si colaborarea. Alaturati-va timp de o ora acestei oportunitati de instruire gratuita, pentru a intelege mai bine modul in care tablourile de bord faciliteaza participarea la proiecte digitale. Descoperiti de ce lucrul cu un tablou de bord pentru documentele dvs. de proiect, adaugă valoare si economiseste timp.

Inregistrare

 

CONFERINTA NATIONALA OAR

 

 

Hotel Intercontinental Bucuresti

30.06.2018-01.07.2018

 

ALLBIM NET SRL este Sponsor Principal si Partener Educational al Ordinului Arhitectilor din Romania, in cadrul Conferintei Nationale ce se va desfasura in perioada 30.06-1.07. 2018. Impreuna vom promova in Romania metodologii si instrumente de lucru BIM moderne si aliniate la normele Uniunii Europene.

Ca Partener Educational al evenimentului, misiunea noastra este de a veni in sprijinul specialistilor cu solutii performante de eficientizare a timpului de lucru prin automatizari si proiectare inteligenta interdisciplinara. 

Mai multe informatii despre eveniment aici...

SEMINAR ALLBIM NET 2018

 

 

 

14 - 16 Septembrie 2018

Resort Moeciu - Cheile Gradistei

Va invitam sa ne fiti alaturi la Seminarul ALLBIN NET 2018, unde ne intalnim deja anual de peste 20 de ani, pentru a va prezenta si discuta noutatile din domeniul BIM: solutii de proiectare, bune practici, viitoarele reglementari la nivelul Uniunii Europene si alte subiecte de interes.​ 

Ca urmare a aprecierilor venite din partea Dumneavoastra si acest Seminar se va desfasura tot la Cheile Gradistei Moeciu

Pentru detalii si inscrieri, completati formularul

Descarca aici programul Seminarului

 

Scoala de Vara BIM

    30 iulie - 5 august 2018

 

 

Anul acesta aniversam 10 ani de la prima editie a Scolii de Vara Allplan & SCIA Engineer, organizata de firma ALLBIM NET impreuna cu Facultatea de Constructii din cadrul Universitatii "Ovidius" din Constanta, in perioada 30 iulie - 5 august 2018.

Scoala de Vara se adreseaza atat studentilor, cadrelor didactice cat si celor care vor sa-si imbunatateasca cunostintele in utilizarea programelor CAD/CAE AllplanSCIA Engineer, Lumion si GEO5 si sa se ralieze la metoda de proiectare BIM (Building Information Modelling), metodologie promovata si ceruta ca standard, in diverse situatii, de catre Parlamentul si Consiliul European. 

Mai multe informatii ...

Concurs BIM

 

 

 

Concursul The BIM Challenge, aflat la a doua editie, a fost gandit de noi ca o competitie interdisciplinara (echipa este formata dintr-un arhitect, un inginer constructor si un inginer instalator), care iti imbunatateste aptitudinile de team player. Echipa cu cel mai bun proiect lucrat pe metoda BIM va castiga o licenta comerciala Allplanpentru fiecare membru. 

Pasii pentru a castiga o licenta comerciala Allplan:

 • Inscrie-ti AICI un proiect personal modelat in programul BIM Allplan, conform categoriei la care doresti sa participi
 • Vino la Scoala de Vara si formeaza-ti echipa
 • Prezinta cel mai bun proiect BIM

Mai multe informatii ...

ALLPLAN DESCHIDE O ALTA SUCURSALA IN STATELE UNITE

 

 

ALLPLAN, dezvoltator internațional de software pentru industria AEC, anunță deschiderea unei sucursale noi in West Chester, Pennsylvania. Noua sucursala continuă o tendință mai mare de creștere internațională pentru a oferi soluții BIM pentru ingineri structurali și civili la nivel global.

"Piața americană are un potențial puternic, iar investigația de piață a arătat că ALLPLAN aduce mari beneficii pentru a face față provocărilor legate de trecerea la construcția infrastructurii digitale și BIM" spune Richard Brotherton, CEO la ALLPLAN

Mai multe informatii ...

CURS BIM PENTRU CLADIRI VERZI

Sala ALLBIM, UAUIM, Str. Academiei, nr.18-20, București

Vineri 15 June 2018, 09:00 - 17:00

 

Acest curs este unul din cursurile opționale pentru cei care doresc să obțină certificatul "Green Building Professional". Pentru înscrieri, vă rugăm să ne trimiteți un mail la training@rogbc.org

Pasul către 3D și BIM (Building Information Modelling) este foarte simplu și eficient cu un instrument precum Allplan. Cursul își propune să treacă prin metodele de creare a unei clădiri 3D propuse folosind elementele predefinite în asistenții creați pentru cursanți.

Mai multe informatii ...

WEBINAR: O INTRODUCERE IN CONSTRUCTIA TUNELURILOR CU INGINERIA ALLPLAN

 

Conferinta Bluebeam Extreme

17 – 19 Septembrie, 2018  

 Hotel JW Marriott, Austin, Texas, SUA

 

Conferinta Bluebeam Extreme este o conferinta destinata utilizatorilor zilnici Bluebeam, care are loc în America de Nord si Europa. 

Incepand cu 2011, Conferinta  Bluebeam Extreme a atras utilizatorii profesionisti din topul firmelor de arhitectura, inginerie si constructii, doritori sa impinga limitele colaborarii si comunicarii in proiectare. 

Cu o oferta vasta de instruire, specializare, prezentari studii de caz, sfaturi profesionale si nenumarate oportunitati de colaborare in retea, conferinta Bluebeam Extreme este un eveniment de marca pentru completarea cunostintelor si pentru largirea conexiunile din industrie.

Inregistrare

 

LUMION 8.5

Fluxuri de lucru accelerate. Sincronizari live pentru Revit, SketchUp si acum, ArchiCAD.

NOU IN LUMION 8.5

LiveSync pentru ArchiCAD in Lumion 8.5 include: 

 • Point-of-view sincronizare intre ArchiCAD si Lumion 
 • Adaugati si salvati materialele Lumion pentru proiectul dvs. Lumion 
 • Sincronizarea si vizualizarea materialelor in timp real 
 • Importarea automata a modelului in Lumion (nu este nevoie sa importati separat un model)

Cu noul LiveSync pentru ArchiCAD, puteti configura o vizualizare in timp real a modelului dvs. ArchiCAD in Lumion

Modificati forma modelului si veti vedea ca aceasta modificare actioneaza instantaneu asupra mediului din jurul sau. Sincronizati materialele si vizualizarile si bucurati-va de confortul unui flux interactiv ArchiCAD-Lumion care va permite sa admirati in timp real schimbarile aduse proiectului dumneavoastra.    

Lumion 8.5 este o actualizare gratuita pentru utilizatorii Lumion 8 sau 8.3. Plugin-ul LiveSync pentru ArchiCAD este gratuit pentru toata lumea.

Citeste mai mult despre Lumion

 

A fost lansat SCIA Inginerie 2018

 

 

SCIA combina know-how-ul de inginerie structurala cu tehnologia, pentru a oferi o analiza structurala puternica si software-ul de proiectare si suport. Impreuna, ele îmbunatatesc fluxul de lucru al inginerului structural si sporesc productivitatea pentru toate tipurile de structuri. 

 Cu SCIA Inginerie, obtineti un software puternic de inginerie structurala pentru a modela, analiza si optimiza rapid si precis un model 3D al oricarei structuri, cu orice materiale sau conditii de incarcare, utilizand o interfata de utilizator familiara, logica si intuitiva CAD

SCIA Inginerie 18 trece software-ul la nivelul urmator in ceea ce priveste gradul de utilizare, designul materialului si interoperabilitatea. 

Au fost imbunatatite gradul de utilizare cu operatiuni de baza simplificate si fluxuri de lucru automate, integrarea in fluxurile de lucru BIM cu legaturile Revit si Tekla, si au fost adaugate noi posibilitati de proiectare pentru materiale avansate si sisteme de construcție.

Mai multe informatii ...

 

Conferinta Internationala - Performanta Energetica a Cladirilor

Performanta Energetica a Cladirilor si Instalatiilor Aferente

Eficienta energetica, utilizarea RES, cladirile pasive si verzi sunt concepte folosite din ce in ce mai mult in Directiva Europeana si reglementarile nationale. Au fost stabilite obiective UE pentru reducerea consumului de energie si a emisiilor de gaze cu efect de sera, pentru utilizarea RES in scopul de a minimiza impactul negativ asupra mediului sau impactul social in urma arderii combustibililor, pentru consolidarea independenței energetice a statelor membre, pentru reducerea facturilor energetice datorate importului de petrol si gaze naturale. Prin urmare, lucrarile pe teme similare sunt binevenite din toate domeniile disciplinare relevante, variind de la noi concepte si solutii, modelare, experimente, la simulare computationala. Evenimentul va pune la dispozitie un forum pentru schimbul de informatii tehnice de ultima ora, pentru impartasirea rezultatelor cercetarilor din Romania sau internationale , pentru prezentarea noilor evolutii în domeniul energiei si al mediului si pentru dezbaterea si conturarea viitoarelor directii si prioritati in dezvoltarea de durata si securitatea energetica.

Programul Conferintei ...

Mai multe informatii ...

NOU IN LUMION 8.3

Lumion 8.3 permite vizualizarea realistica a imaginilor cu SketchUp și Revit. Daca activati sincronizarea LiveSync, este ca si cum ati aduce la viata modelele SketchUp sau Revit.

Livesync pentru Lumion 8.3

Cu noul LiveSync, puteti seta in timp real o vizualizare a modelului dvs. SketchUp sau Revit. Schimbați forma modelului CAD si veti vedea cum aceste schimbari au loc in timp real, in spatiul plin de creativitate din Lumion.

 • Disponibil atât pentru Revit, cât și pentru Sketchup
 • Point-of-sincronizare
 • Utilizați materiale Lumion pe obiecte LiveSync
 • Sincronizarea și vizualizarea materialelor în timp real
 • Importarea automată a modelului în Lumion (nu este nevoie să importați separat un model)

Lumion 8.3 este disponibil acum ca upgrade gratuit pentru utilizatorii Lumion 8. Dacă aveți o licență validă Lumion 8, veți primi automat instrucțiunile de descărcare prin e-mail.

Sursa:lumion.com

ALLPLAN PREZINTA SOLUTIA BIM PENTRU MODELAREA PARAMETRICĂ A PODURILOR

• Crearea intuitiva si rapida a modelelor parametrice pentru poduri

 

 

München, 18 aprilie 2018

ALLPLAN, un furnizor international de solutii pentru modelarea BIM (Building Information Modeling}, introduce Allplan Bridge. Aceasta solutie a fost dezvoltata in mod special pentru modelarea parametrica a podurilor. Concentrarea s-a facut asupra cerintelor de detaliere a podurilor de beton si compozit, avand ca scop sustinerea intregului proces de proiectare, de la primul concept pana la planurile finale de executie. Datorită descrierii parametrice a modelului de pod, proiectarea podului este mai usoara, mai rapida si mai flexibila decat oricand.

Citeste mai mult...