ARHITECTURA SI INGINERIE - STIRI SI EVENIMENTE

CONFERINTA NATIONALA OAR

 

 

Hotel Intercontinental Bucuresti

30.06.2018-01.07.2018

 

ALLBIM NET SRL este Sponsor Principal si Partener Educational al Ordinului Arhitectilor din Romania, in cadrul Conferintei Nationale ce se va desfasura in perioada 30.06-1.07. 2018. Impreuna vom promova in Romania metodologii si instrumente de lucru BIM moderne si aliniate la normele Uniunii Europene.

Ca Partener Educational al evenimentului, misiunea noastra este de a veni in sprijinul specialistilor cu solutii performante de eficientizare a timpului de lucru prin automatizari si proiectare inteligenta interdisciplinara. 

Mai multe informatii despre eveniment aici...

SEMINAR ALLBIM NET 2018

 

 

 

14 - 16 Septembrie 2018

Resort Moeciu - Cheile Gradistei

Va invitam sa ne fiti alaturi la Seminarul ALLBIN NET 2018, unde ne intalnim deja anual de peste 20 de ani, pentru a va prezenta si discuta noutatile din domeniul BIM: solutii de proiectare, bune practici, viitoarele reglementari la nivelul Uniunii Europene si alte subiecte de interes.​ 

Ca urmare a aprecierilor venite din partea Dumneavoastra si acest Seminar se va desfasura tot la Cheile Gradistei Moeciu

Pentru detalii si inscrieri, completati formularul

Descarca aici programul Seminarului

 

Scoala de Vara BIM

    30 iulie - 5 august 2018

 

 

Anul acesta aniversam 10 ani de la prima editie a Scolii de Vara Allplan & SCIA Engineer, organizata de firma ALLBIM NET impreuna cu Facultatea de Constructii din cadrul Universitatii "Ovidius" din Constanta, in perioada 30 iulie - 5 august 2018.

Scoala de Vara se adreseaza atat studentilor, cadrelor didactice cat si celor care vor sa-si imbunatateasca cunostintele in utilizarea programelor CAD/CAE AllplanSCIA Engineer, Lumion si GEO5 si sa se ralieze la metoda de proiectare BIM (Building Information Modelling), metodologie promovata si ceruta ca standard, in diverse situatii, de catre Parlamentul si Consiliul European. 

Mai multe informatii ...

Concurs BIM

 

 

 

Concursul The BIM Challenge, aflat la a doua editie, a fost gandit de noi ca o competitie interdisciplinara (echipa este formata dintr-un arhitect, un inginer constructor si un inginer instalator), care iti imbunatateste aptitudinile de team player. Echipa cu cel mai bun proiect lucrat pe metoda BIM va castiga o licenta comerciala Allplanpentru fiecare membru. 

Pasii pentru a castiga o licenta comerciala Allplan:

 • Inscrie-ti AICI un proiect personal modelat in programul BIM Allplan, conform categoriei la care doresti sa participi
 • Vino la Scoala de Vara si formeaza-ti echipa
 • Prezinta cel mai bun proiect BIM

Mai multe informatii ...

ALLPLAN DESCHIDE O ALTA SUCURSALA IN STATELE UNITE

 

 

ALLPLAN, dezvoltator internațional de software pentru industria AEC, anunță deschiderea unei sucursale noi in West Chester, Pennsylvania. Noua sucursala continuă o tendință mai mare de creștere internațională pentru a oferi soluții BIM pentru ingineri structurali și civili la nivel global.

"Piața americană are un potențial puternic, iar investigația de piață a arătat că ALLPLAN aduce mari beneficii pentru a face față provocărilor legate de trecerea la construcția infrastructurii digitale și BIM" spune Richard Brotherton, CEO la ALLPLAN

Mai multe informatii ...

CURS BIM PENTRU CLADIRI VERZI

Sala ALLBIM, UAUIM, Str. Academiei, nr.18-20, București

Vineri 15 June 2018, 09:00 - 17:00

 

Acest curs este unul din cursurile opționale pentru cei care doresc să obțină certificatul "Green Building Professional". Pentru înscrieri, vă rugăm să ne trimiteți un mail la training@rogbc.org

Pasul către 3D și BIM (Building Information Modelling) este foarte simplu și eficient cu un instrument precum Allplan. Cursul își propune să treacă prin metodele de creare a unei clădiri 3D propuse folosind elementele predefinite în asistenții creați pentru cursanți.

Mai multe informatii ...

WEBINAR: O INTRODUCERE IN CONSTRUCTIA TUNELURILOR CU INGINERIA ALLPLAN

 

Conferinta Bluebeam Extreme

17 – 19 Septembrie, 2018  

 Hotel JW Marriott, Austin, Texas, SUA

 

Conferinta Bluebeam Extreme este o conferinta destinata utilizatorilor zilnici Bluebeam, care are loc în America de Nord si Europa. 

Incepand cu 2011, Conferinta  Bluebeam Extreme a atras utilizatorii profesionisti din topul firmelor de arhitectura, inginerie si constructii, doritori sa impinga limitele colaborarii si comunicarii in proiectare. 

Cu o oferta vasta de instruire, specializare, prezentari studii de caz, sfaturi profesionale si nenumarate oportunitati de colaborare in retea, conferinta Bluebeam Extreme este un eveniment de marca pentru completarea cunostintelor si pentru largirea conexiunile din industrie.

Inregistrare

 

LUMION 8.5

Fluxuri de lucru accelerate. Sincronizari live pentru Revit, SketchUp si acum, ArchiCAD.

NOU IN LUMION 8.5

LiveSync pentru ArchiCAD in Lumion 8.5 include: 

 • Point-of-view sincronizare intre ArchiCAD si Lumion 
 • Adaugati si salvati materialele Lumion pentru proiectul dvs. Lumion 
 • Sincronizarea si vizualizarea materialelor in timp real 
 • Importarea automata a modelului in Lumion (nu este nevoie sa importati separat un model)

Cu noul LiveSync pentru ArchiCAD, puteti configura o vizualizare in timp real a modelului dvs. ArchiCAD in Lumion

Modificati forma modelului si veti vedea ca aceasta modificare actioneaza instantaneu asupra mediului din jurul sau. Sincronizati materialele si vizualizarile si bucurati-va de confortul unui flux interactiv ArchiCAD-Lumion care va permite sa admirati in timp real schimbarile aduse proiectului dumneavoastra.    

Lumion 8.5 este o actualizare gratuita pentru utilizatorii Lumion 8 sau 8.3. Plugin-ul LiveSync pentru ArchiCAD este gratuit pentru toata lumea.

Citeste mai mult despre Lumion

 

WEBINARII SCIA

 

 

 

 

CE este nou in SCIA inginerie 18

Marți, 12 iunie 2018 - 15:00 - 16:00 

Rezumat general al noilor caracteristici: prezentare succintă a tuturor functiilor noi din SCIA Inginerie 18.

Mai multe informatii & Inregistrare

 

SCIA INGINERIE 18 - LINK-URI CU STRUCTURI TEKLA SI REVIT

Joi 28 iunie 2018 - 15:00 - 16:00

BIM in practica: demonstrarea practica a interfetelor imbunatatite si extinse cu Structuri Tekla si Revit.

Mai multe informatii & Inregistrare

 

SCIA inginerie 18 - beton armat cu fibre

Joi, 13 septembrie 2018 - 15:00 - 16:00

Prezentarea detaliata a unui modul nou pentru proiectarea si evaluarea betonului armat cu fibra de otel in SCIA Inginerie.

More Info & Registration

 

WEBINAR BLUEBEAM - Sprijinirea inginerilor din santier cu tehnologie mobila

(Webinar UK)

DATA / TIMP

25 Iunie
12:30 PM - 1:30 PM (Ora locala Londra)

Subiect Webinar:

Timpul si resursele alocate unui proiect pot fi irosite considerabil atunci când inginerii aflati pe santier nu au acces instantaneu la informatii exacte si actualizate despre activele pe care le construiesc sau le intretin. Progresele tehnologice si conectivitatea ofera solutii pentru aceasta provocare, oferind legaturi de informare si comunicare in timp real intre inginerii aflati pe santier si echipele de proiectare aflate in birouri.

Dar aceste progrese aduc o serie de noi provocări pentru organizatii. Cum folositi aceasta tehnologie de la birou la teren? Sunteti obligat sa cumparati hardware nou pentru domeniu? Cine din echipa ta se va ocupa de sarcina suplimentara de gestionare a mai multor dispozitive? Cine va gasi, implementa, instrui si gestiona toate noile aplicatii mobile concepute pentru domeniu? In cele din urma, veti putea integra aceste aplicatii in sistemele existente?

Bluebeam si Microsoft s-au alaturat in ultimii ani pentru a optimiza fluxurile de lucru destinate proiectarii si constructiilor prin imperecherea dispozitivelor de inalta performanta cu software de colaborare intuitiv care poate fi folosit in birou si pe santier. Acest webinar va explora tehnologiile pe care le ofera aceste companii, modul in care acestea pot fi implementate cel mai bine si modul in care acestea pot conduce la eficienta si la imbunatatirea comunicarii dintre partenerii unui proiect prin adoptarea unei abordari complete.

Webinarul se va desfasura in limba engleza

Mai multe informatii...

INREGISTRARE

A fost lansat SCIA Inginerie 2018

 

 

SCIA combina know-how-ul de inginerie structurala cu tehnologia, pentru a oferi o analiza structurala puternica si software-ul de proiectare si suport. Impreuna, ele îmbunatatesc fluxul de lucru al inginerului structural si sporesc productivitatea pentru toate tipurile de structuri. 

 Cu SCIA Inginerie, obtineti un software puternic de inginerie structurala pentru a modela, analiza si optimiza rapid si precis un model 3D al oricarei structuri, cu orice materiale sau conditii de incarcare, utilizand o interfata de utilizator familiara, logica si intuitiva CAD

SCIA Inginerie 18 trece software-ul la nivelul urmator in ceea ce priveste gradul de utilizare, designul materialului si interoperabilitatea. 

Au fost imbunatatite gradul de utilizare cu operatiuni de baza simplificate si fluxuri de lucru automate, integrarea in fluxurile de lucru BIM cu legaturile Revit si Tekla, si au fost adaugate noi posibilitati de proiectare pentru materiale avansate si sisteme de construcție.

Mai multe informatii ...

 

Conferinta Internationala - Performanta Energetica a Cladirilor

Performanta Energetica a Cladirilor si Instalatiilor Aferente

Eficienta energetica, utilizarea RES, cladirile pasive si verzi sunt concepte folosite din ce in ce mai mult in Directiva Europeana si reglementarile nationale. Au fost stabilite obiective UE pentru reducerea consumului de energie si a emisiilor de gaze cu efect de sera, pentru utilizarea RES in scopul de a minimiza impactul negativ asupra mediului sau impactul social in urma arderii combustibililor, pentru consolidarea independenței energetice a statelor membre, pentru reducerea facturilor energetice datorate importului de petrol si gaze naturale. Prin urmare, lucrarile pe teme similare sunt binevenite din toate domeniile disciplinare relevante, variind de la noi concepte si solutii, modelare, experimente, la simulare computationala. Evenimentul va pune la dispozitie un forum pentru schimbul de informatii tehnice de ultima ora, pentru impartasirea rezultatelor cercetarilor din Romania sau internationale , pentru prezentarea noilor evolutii în domeniul energiei si al mediului si pentru dezbaterea si conturarea viitoarelor directii si prioritati in dezvoltarea de durata si securitatea energetica.

Programul Conferintei ...

Mai multe informatii ...

NOU IN LUMION 8.3

Lumion 8.3 permite vizualizarea realistica a imaginilor cu SketchUp și Revit. Daca activati sincronizarea LiveSync, este ca si cum ati aduce la viata modelele SketchUp sau Revit.

Livesync pentru Lumion 8.3

Cu noul LiveSync, puteti seta in timp real o vizualizare a modelului dvs. SketchUp sau Revit. Schimbați forma modelului CAD si veti vedea cum aceste schimbari au loc in timp real, in spatiul plin de creativitate din Lumion.

 • Disponibil atât pentru Revit, cât și pentru Sketchup
 • Point-of-sincronizare
 • Utilizați materiale Lumion pe obiecte LiveSync
 • Sincronizarea și vizualizarea materialelor în timp real
 • Importarea automată a modelului în Lumion (nu este nevoie să importați separat un model)

Lumion 8.3 este disponibil acum ca upgrade gratuit pentru utilizatorii Lumion 8. Dacă aveți o licență validă Lumion 8, veți primi automat instrucțiunile de descărcare prin e-mail.

Sursa:lumion.com

ALLPLAN PREZINTA SOLUTIA BIM PENTRU MODELAREA PARAMETRICĂ A PODURILOR

• Crearea intuitiva si rapida a modelelor parametrice pentru poduri

 

 

München, 18 aprilie 2018

ALLPLAN, un furnizor international de solutii pentru modelarea BIM (Building Information Modeling}, introduce Allplan Bridge. Aceasta solutie a fost dezvoltata in mod special pentru modelarea parametrica a podurilor. Concentrarea s-a facut asupra cerintelor de detaliere a podurilor de beton si compozit, avand ca scop sustinerea intregului proces de proiectare, de la primul concept pana la planurile finale de executie. Datorită descrierii parametrice a modelului de pod, proiectarea podului este mai usoara, mai rapida si mai flexibila decat oricand.

Citeste mai mult...

 

Allplan 2018 certificat pentru acuratetea calculului cantitatilor de catre TÜV SÜD pentru al doisprezecelea an consecutiv

- ALLPLAN este singurul furnizor de software din industria construcțiilor cu certificat pentru calculul cantitatilor

 

- Stabilirea unei soluții pentru planificarea fiabila a costurilor

München, 17 ianuarie 2018 - Pentru a douasprezecea oara, TÜV SÜD a premiat versiunea curenta Allplan 2018 cu marca de certificare a calitatii si funcționalitatii software-ului. Certificatul demonstreaza performanta ridicata a software-ului si conformitatea cu standardele aplicabile pentru managementul costurilor TAI cu softul NEVARIS.

"TÜV SÜD a confirmat, pentru a douasprezecea oara, ca Allplan este o solutie fiabila pentru planificarea eficientă a costurilor in colaborare cu NEVARIS. Suntem foarte mandri ca ALLPLAN este singura companie din industria construcțiilor care detine un certificat TÜV pentru funcționalitatea software" , spune Kevin Lea, vicepresedinte senior al Product Management la ALLPLAN.

Cu Allplan si software-ul NEVARIS pentru managementul costurilor TAI, arhitectii si inginerii pot efectua analize de costuri si pot face estimari precise pentru buget. Schimbul de date intre solutiile software permite determinarea cantitatilor grafice.

Sursa: https://www.allplan.com/

CALE LIBERA PENTRU BIM: ALLPLAN LE OFERA STUDENTILOR ACCESUL LA PROIECTAREA DIGITALA

 

 

• Realizarea proiectelor in echipa, mai flexibila ca oricand cu Allplan Share si Allplan Bimplus

• In plus fata de programul gratuit, nenumarate oportunitati de invatare BIM pentru studenți

Munich, 27 martie 2018 - Solutiile orientate spre colaborare si colaborarea stransa in fazele initiale de proiectare se numără printre cele mai importante aspecte ale gestionării proiectelor de construcții. Cu o versiune gratuita pentru studenți - Allplan Student 2018, ALLPLAN ofera viitorilor arhitecti si ingineri de constructii civile oportunitatea de a intra în lumea BIM. Pentru prima data, elevii pot experimenta beneficiile colaborarii bazate pe BIM cu Allplan Share. Pot lucra in acelasi proiect Allplan, din diferite locatii, acumuland experienta ideala pentru profesia aleasa.

Citeste mai mult...